Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Niinistö jatkaa

Sunnuntai 28.1.2018 klo 22.13


Onnittelut Sauli Niinistölle. Hän varmisti seuraavan kuuden vuoden jatkokauden Suomen presidenttinä ennusteitten mukaisesti ensimmäisellä kierroksella. Ennakkoäänten mukaan Niinistö näyttää saaneen lähes kaikkien ns. suurten puolueidenkin kannatuksesta yli puolet. Haavisto ja ehkä Huhtasaari ovat lähinnä omien viiteryhmiensä kannatusta.

Itse äänestin Vanhasta, mutta Väyrysen kannatuksen nousu noinkin korkeaksi ei tullut minulle yllätyksenä.  Olen muutaman kerran omassa porukassa puhunut, että teemme liian oikeistolaista politiikkaa. Kokoomusyhteistyö on jo pari kertaa saatu kokea vaalitappioina seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Saan etupäässä vuosikymmenien varrella kertyneeltä asiakasverkostoltani tavan kansan palautetta, ns. kentän ääntä,  maan asioiden hoidosta.  Yhtälöhaän ei ole helppo. Maan taloustilanteen kohentamiseksi sote- ja maakuntauudistus on vietävä läpi. 

Meillä on valtakunnan tasolla päättämässä asioita hyviä poliitikkoja. Heiltä vaan puuttuu varsinkin näitten alueitten ihmisten arjen tuntemus ja  kontakti kansaan. Siellä ei tiedetä, miten täällä arki kansalaisia syleilee. 

Mielenkiinnolla vielä ennen aamua tutkin maakuntamme äänten jakauman eri ehdokkaiden kesken. Maakunnassamme  Niinistö on selvä ykkönen, mutta kuta pohjoisempana maakunnassa ollaan, sitä suurempi uskon olevan  Väyrysen kannatuksen.

Ensi kesäkuussa Kajaanissa tulee  mielenkiintoinen puoluekokus. Nyt toivon, että osaamme tehdä varapuheenjohtajavaaleissa naapurimaakuntien kanssa yhteistyötä. Viime puoluekokouksen kompurointi ei saa toistua. Sen seurauksena puolueen kaikki varapuheenjophtajat valittiin meistä kovin kaukaa.

Jos hajaannusta puolueen varapuheenjohtajistoon, puoluejohtoon ei tule, niin Paavo saattaa järjestää vielä lisää meille mielipahaa. Hänhän tulee keväällä eduskuntaan valmistelemaan vuoden 2019 eduskuntavaaleja.

No ensin tavataan Kajaanissa puoluekokouksessa. Sinne joukolla mukaan. Sitä ennen varmaan puoluejohtomme keskuudessa tarkkaan pohditaan, miten suhtautua kunniapuheenjohtajaamme. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini