Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Kaupunki on toiminut ohjeiden mukaisesti

Tiistai 10.4.2018 klo 22.14


Parin viime viikon aikana olen saanut useita yhteydenottoja kaupunkimme toimista kattojen lumikuormien suhteen, vaikka meillä kiinteistöjen huolto kuuluu kaupunkirakennelautakunnalle. Itsekin aika tormakasti kirjoitin viime perjantain tapahtumien jälkeen näille sivuille heti lauantaiaamuna. 

Kiinteistöhuollon henkilöstön ja myös meidän luottamushenkilöiden oikeusturvan vuoksi pyysin Siun soten pelastuslaitoksen pelastuspäälliköltä tänä aamuna lausunnon toiminnastamme. Sain sen jo tänä itana. Sitä nyt referoin lyhyesti.

Pelastuslaitos on lähettänyt Pohjois-Karjalan kuntien rakennusvalvonnoille, teknisille johtajille ja kiinteistövastaaville 28.2.2018 ennakkovaroituksen/ohjeistuksen kattojen lumikuormista.Erityisen riskialttiiksi on luokiteltu suuret hallit ja vastaavat rakennukset, joissa yleensä piilevät rakennusvirheet ovat ilmenneet.

Pelastuspäällikön mukaan Nurmeksessa on toimittu pelan ja ympäristökeskuksen ohjeitten mukaisesti. Kaupunki on huolehtinut mm. jäähallin ja PielisAreenan lumien poistoista ja ihmisten turvallisuudesta. 

Viime perjantainen Porokylän koulun onnettomuus ei  aiheutunut päivystävän päällikön mukaan kaupungin laimminlyönneistä. Kyseessä oli onnettomuus, jonka aiheutti lumiesteiden irtoaminen kattorakenteista.

Lausunnon mukaan Nurmeksen  kaupunki on toiminut asianmukaisesti varsin poikkeuksellisen lumiongelman edessä. Varsinkin tilanteen jälkihoidossa viime viikonvaihteessa kaupungin toiminta on ollut esimerkillistä.

Vastaisuuden varalle kaupungin kannattaisi tehdä riskiarvio vaarallisista kohteista, jotka olisivat vastaavissa tilanteissa erillisen tarkkailun kohteina.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini