Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Keskustan piirin kevätkokouksessa

Sunnuntai 15.4.2018 klo 10.33


Piirikokous_2018

Eilen Pohjois-Karjalan keskustaväkeä kokoontui Joensuuhun piirikokouksen merkeissä. Kauniista ulkoilusäästä huolimatta paikalla oli lähes viisikymmentä virallista edustajaa  ja saman verran asian harrastajia. Itse kokousasiat hoidettiin rutiinilla.

Ensi kesäkuun puoluekokouksessa puolueen johtopaikat ovat taas jaossa. Eilisessä kokouksessa kuulimme vaalipiirimme kansanedustaja Hannakaisa Heikkisen, Kiuruvesi, ja Mikkelin Pekka Pöyryn esittelypuheenvuorot.  Molemmat tavoittelevat puolueen varapuheenjohtajien pestejä. Vaalipiirimme molemmat keskustapiirit ovat sopineet tukevansa Hannakaisaa, mikä myös eilisessä julkilausumassa todettiin.

Ministerimme Anu esitteli jo julkisuudessa olleet valtioneuvoston kehysriihen päätökset. Siellä työllisyyden hoitoon on panostettu. Uusia työpaikkoja syntyy maakuntaammekin ripeään tahtiin. Paikoin on työvoimapulaa, mikä on iso uhka. Varsinkin nuorisotyöttömyyden hoidossa on käytettävä kaikki mahdollisuudet kuntien, yritysten ja järjestöjen kanssa.  Myös vanhempain päivärahaan ja työllisyystukiin tulleet korotukset auttavat huonompiosaisten selviytymistä. Myös takuueläökkeeseen on tehty korotus.

Meppi Elsi Katainen toi tuoreet terveiset Brysselistä. Meillä on taas vaalipiiristämme oma edustaja europarlamentissa. Muistan vielä kuin eilisen, kun ennen vuoden 2009 eurovaaleja sain olla mukana piirinmme pj:na viemässä Riikka Pakarista Brysseliin. Se oli Savojen ja Pohjois-Karjalan piirien tiivistä yhteistyötä. Siitä oli helppo jatkaa v. 2014. Nyt Elsi nousi eka varasijalta  mepiksi Takkulan siirtyessä muihin tehtäviin. Samalla maakuntamme sai yhden kansanedustajan, Eero Reijosen varasijalta Arkadian mäelle. Heille onnittelut.

Tuo yhteistyö tuottaa jatkossakin tulosta. Meidän pohjois-karjalaisten on huolehdittava siitä, että nostammme nuoria kasvamaan politiikan kentälle. Pitää olla tunnettavuutta, jos aikoo menestyä useamman piirin yhteisenä ehdokkaana tulevissa kisoissa eikä ensimmäisestä yrityksestä pidä heittää pyyhettä kehään.

Poliittisen yleiskeskustelun aikana käytin puheenvuoron, jossa lyhyesti ruodin Siun siten mennyttä vuotta. Kokousedustajilta sain kiperääkin kritiikkiä, johon parhaan kykyni mukaan vastailin. Virheet on myönnettävä ja ne on korjattava sekä kehitettävä järjestelmää edelleen.

Puoluekokous valitsee kesäkuussa puoluevaltuuston. Sinne piirimme saa viisi paikkaa. Ehdolla oli kaikkiaan 21 henkilöä. Olin yksi heistä. Epäröin  lähteä mukaan. Sainhan aika kovaakin kritiikkiä vähän aikaisemmin Siun soten tiimoilta. Vaalin tulos oli vähän yllätys. Minut valittiin porukan suurimmalla äänimäärällä. Nöyrä kiitos kokousväelle. Viimeinen paikka arvottiin kolmen saman äänimäärän saaneen kesken. Tuli prosessista mieleen vanha kepulainen tapa, että ensin herrat haukutaan ja sitten valitaan uudelleen. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini