Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Sote-mallit arvioinnissa

Sunnuntai 17.3.2019 klo 8.06


Sipilän hallituksen ero osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Nyt äänestäjät voivat vertailla soten eri toteuttamismahdollisuuksia. Nykyinen malli ei voi jatkua pitkään.

Leveämpiä hartioita tarvitaan. Pohjois-Karjalankin monet kunnat joutuvat lähivuosina suuriin taloudellisiin vaikeuksiin juuri kkäytönmukaisten sote-kulujen kasvun takia. Vaikka Siun soten raami on esim + 2,0 %, niin joillakin kunnilla käytönmukaiset kulut voivat nousta jopa 5 - 6 %. Siinä on kunta kohta äkkiä kontallaan!

Ilokseni olen todennut, että SDP:n ja Keskustan nyt esittämistä malleista saadaan yhdessä hiomalla vielä koko manner-Suomen sote. Tehtäköön pääkaupunkiseudulle omansa. Siellä hyvä tuttava  opiskeluajoilta,  HUS:n entinen tj. Aki Linden pyrkii nyt Turusta SDP:n listoilta eduskuntaan ja menee läpi.

Aki Linden oli 70-luvulla maamme johtavia taistolaispolitiikkoja, taitava vielä. Myös kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin oli noihin aikoihin vahva Turun akateemisen sosialistiseuturan revisionistivaikuttaja. Kaverukset olivat äskettäin perustuslaki- ja sotevaliokuntien ns. asiantuntijoita, joita kyllä kuultiin! 

Kyllä historiastakin voi jotain oppia, vaikka maailma on muuttunut. Ketkä toteuttivat kansanterveyslain, peruskouluuudistuksen, yliopistojen hajauttamisen jne lähes puoli vuosisataa sitten?
Tuolloin koin itse poliittisen heräämisen

Ennen meillä oli valtiomiehiä ja -naisia, joitten välillä oli kunnioitus toistensa työtä kohtaan. Nyt politiikka on rikki. Eduskuntatyössä ei ole sille kuuluvaa edustajakolleegojen arvomaailmojen kunnioitusta. Tapellaan, viisastellaan ja pilkataan toisiaan somessa 24/7.

Eilinen Sipilän maakuntakierros osoitti, että kentällä on syntynyt myönteistä pöhinää. Seuraavat gallupit eivät minuakaan niin kovasti ahdista. Tehdään rehti vaalityö ja pistetään Suomi kuntoon.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini