Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nurmes neljäs SK:n kuntatestissä

Torstai 25.3.2021 klo 9.13


439E-8698-C315CB22F9E3.pngKuntatesti_lopull_Nrs_2021

Aamulla käytin aikaa Suomen Kuvalehden neljän vuoden välein julkaisemaan kuntien kuntotestiin perehtymiseen. Kuntakoneesta voi sitten tarkemmin perehtyä kunnan mittareihin talouden, elinvoiman ja väestön perusteella.

Viime kuukausien somekirjoitteluissa ja jopa luottamushenkilötyöskentelyssä on ilmennyt maalittamista ja etenkin kaupungin johtoon kohdistuvia epäasiallista retoriikkaa. Onko meillä moiseen käytökseen aihetta? Kysyn samaa myös itseltäni. Rakentava keskustelu kuuluu demokratiaan. Nyt korona-ajan Teams-kokoukset ovat mielestäni vaikuttaneet kulttuurin muutokseen. Sama ilmiö on havaittavissa valtakunnan tasollakin

Nurmes sijoittuu SK:n tutkimuksessa maakunnassamme neljännelle tilalle. Se on hyvä saavutus. Myönteinen kehitys on koko meidän julkisen apparaatin, yritysten ja Nurmeksessa toimivien tahojen yhteistyön tulosta. Kukaan ei voi omia 45 pykälän nousua Suomen kuntakentästä itselleen. Poliittisia irtopisteitä työstä ei jaeta yhdellekään puiolueelle. Talouden osiossa harppaus ylös on lähes sata pykälää! Siihen olemme voineet vaikuttaa vahvasti itse.

Kolmen muuttujan yhtälö on vaikea, kun rajallisilla resursseilla on tuotettava mahdollisimman hyvät palvelut. Jos kahdessa tutkimuksen muuttujassa taloudessa ja elinvoimassa onnistutaan, niin se kohentaa väestön rakennetta. Uusien työpaikkojen myötä saamme hyväkuntoisena kuntana helpommin työvoimaa ja näin kaupunkimme mahdollisuudet nousta seuraavassa kuntatestissä paranevat.

 Myönteinen kehitys on eri toimijoitten yhteistyön tulosta. Kiitos kuuluu kaikille. Me itse vahdimme, että tuo työ ja sen mukanaan tuoma kehitys jatkuu seuraavassa vuoden 2025 kuntatestissä.

SK:n artikkelista kannattaa lukea etenkin seutukaupunkien osuus. Siinä korostetaan kaupungin johdon työskentelyn suuri rooli. Väliotsikko on ”Johtaminen on kuninkuuslaji”, näin toteavat tutkimuksen tekijät Timo Aro ja Eero Laesterä.

Vaalien siirtämisen myötä meidän vaalikausi jatkuu. Voimme kevään aikana aloittaa uuden Nurmeksen strategian päivittämisen. Näin tiivistämme yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä kaupungissamme.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini