Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Jarmo Kukkosesta uusi toimialajohtaja

Lauantai 22.5.2021 klo 20:54


Siun soten suurimman toimialan terveys- ja sairaalapalvelujen toimialajohtaja Sirpa Kaipiainen muuttaa pois paikkakunnalta ja jää eläkkeelle syksyn aikana. Virkaa haki kuusi henkilöä, joista neljä haastateltiin toukokuun alussa. Jarmo Kukkonen, Susanna Wilen, Tuomo Erola ja Minna Timonen olivat kutsutut.

Avoimen toimialan koko budjetilla ja henkilökunnalla mitattuna on julkisella sektorilla maakunnan kolmanneksi suurin. Toimiala on Siun soten suurin. Rahaa sille on budjetoitu noin 300 milj. euroa. Vain Siun soten tj. Pirskanen ja Joensuun kaupunginjohtaja Karjalainen johtavat suurempia yksiköitä.

Haastatelluista lähetimme soveltuvuustesteihin Susanne Wilenin ja Jarmo Kukkosen. Purimme yhdessä testaajien kanssa testitulokset viime tiistaina. Testit suoritti Eezy Personnel. Siun soten hallituksen valitsemaan haastatteluryhmään kuuluivat Ilkka Pirskanen, Johanna Bjerregård-Madsen, Juhani Meriläinen ja Matti Kämäräinen. 

Torstaiaamun puheenjohtajiston kokouksessa yksimielisesti totesimme Jarmo Kukkosen olevan kahdesta vahvasta hakijasta soveltuvampi auki tulevaan vaativaan toimialajohtajan virkaan. Niinpä toimitusjohtaja esittääkin hallitukselle häntä valittavaksi uudeksi terveys- ja sairaalapalvelujen toimialajohtajaksi. Nuo tittelit ovat kyllä vähän kankeita.

Jarmo Kukkonen toimii nyt sairaalapalvelujen ylilääkärinä. Jos hänen valitaan, niin Kukkonen siirtyy linjaorganisaatiossa askelta ylemmäksi. Sopimuspalkaksi hänelle esitetään 12 400 euroa. Lisäksi tulee vielä noin tonnin autoetu. Toimialajohtaja joutuu työnsä takia liikkumaan paljon ERVA-alueella ja maakunnassa. Näin autoetu on perusteltu.

Siun sioten hallitus tekee valinnasta päätöksen ensi viikon torstaina. Sirpa Kaipiaisen viimeinen työpäivä on 31.7. Näin jos hallitus valitsee Jarmo Kukkosen korkeimpaan Siun soten toimialan johtajan virkaan, niin hän aloittaa siinä 1. 8. heti kesäloman jälkeen.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini