Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Opetustoimen toimivuus hyvä käyntikortti kunnasta

Lauantai 2.9.2017 klo 10.45


Pari viikkoa sitten olin Jyväskylässä Kuntaliiton järjestämillä kuntien hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajapäivillä. Viime vuonnahan olin vastaavassa tilaisuudessa esittelemässä seminaariväelle Siun sotea. Isäntien järjestämässä illanvietossa satuin kolmen opetusalan kollegan pöytään. Olin pelkkänä korvana ja osallistuin kykyjeni mukaan antoisaan keskusteluun. Alla heränneitä ajatuksia.

Olemme nyt tekemässä kaupunkimme uutta strategiaa tätä vaalikautta varten. Sinne on kirjattava selvästi sivistyssektorin kehityshankkeita ja tavoitteita. 

Meiltä puuttuu kokonaan sivistystoimen TVT-suunnitelma. Työ on aloitettava ihan lähiaikoina rehtoreitten, apulaisrehtoreitten, tutoreitten jne. tiimityönä varhaiskasvatusta unohtamatta. He rakentavat opetusteknologian askelmerkit meille.

Kaupunkimme it-kehitystyö on sivistystoimessamme sekä opettajilta että lasten vanhemmilta saatujen tietojen mukaan vielä alkuaskeleilla. Puuta vasten ollaan nousemassa.

Suunnitelmassa on otettava huomioon ainakin seuraavia kokonaisuuksia_

-  luotava tietotekniikan yhteiset tavoitteet opetusalalle

-  sisällöt, ohjelmat, menetelmät. ajanmukaiset laitteet agendalle

-  rakennettava yhteistyö koulujen ja yritysten kanssa

Yllä vain muutamia asioita, jotka meillä on hoidettava kuntoon. Näin olemme houkutteleva "uusimuotoinen" kunta mk-uudistuksen toteutuessa kokonaisuudessaan. Nythän otamme kahdella lautakunnalla ja vahvistetulla  keskushallinnolla alkuaskeleita sitä kohti.Emme voi tyydyttäytyä pelkästään elinvoiman kehittämiseen kapealla sektorilla. 

Meidän on oltava houkutteleva kaupunki ja työnantaja nuorille eri sektoreiden uusille meille hakeutuville työntekijöille.

Nyt meillä talous on vielä kohtalaisessa kunnossa. Parin vuoden päästä eurot ovat jo tiukemmassa. Tuo TVT-suunnitelma kannattaa varmaan antaa ulkopuolisen ammattiosaajan  vetämäksi. Käyköön ao. lautakunta teemasta keskustelun ja ryhtyköön tarvittaviin toimenpiteisiin. Rahasta koko hallintokuntaa koskeva mielestäni tärkeä kehitysaskel ei saa olla kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini