Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Känkkäälän lastausterminaalin rakentaminen varmistui

Lauantai 3.2.2018 klo 9.29


Soini_vieraan.jpeg

Tämän kevään aikana päästään aloittamaan Känkkäälään Porokylästä siirtyvä lastausterminaali. AVI piti meitä jännityksessä, kun alueen läpi kulkeva Hukkapuro muuttui ympäristöviranomaisten tutkailussa noroksi. Eilen AVI antoi myönteisen päätöksen Hukkapuron putkittamiseksi terminaalin alitse. 

AVI:n myönteinen putkituspäätös tarkoittaa, että meillä on urakoitsija maaliskuun alkupuolella. Itse työ valmistuu syksyllä lokakuun loppuun mennessä. Terminaalin rakentaminen on avainkysymys muille Nurmes Bio Park-hankkeille. Lisäksi Porokylän liikenne muuttuu paljon turvallisemmaksi, kun raskas rekkaliikenne poistuu. Radan alitustahan Kuopion tieltä syvennettiin jo viime vuonna. Kiertoliittymääkin on tutkailtu liikennevalojen tilalle. Se on vielä puheasteella.

Menneellä viikolla ministeri Soini piipahti puhumassa Nurmeksen lukiossa radikalisoitumisesta. Olemme ylpeitä, että hän valitsi yhdeksi kohteekseen Nurmeksen, maakunnan toiseksi vanhimman, opinahjon. Hän oli silminnähden tyytyväinen oppilaitten kanssa käymäänsä keskusteluun.

Nurmeksen kaupunki hyödynsi ministerivierailun. Tarjosimme hänen seurueelleen lounaan Trattoriassa ja esittelimme samalla maamme hallituksen talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle laaditun kirjelmän Nurmes Bio Park-hankkeesta, sen viimeaikaisista rahoituskuvioista ja tulevista yrityksistä. 

Tällä viikolla Nurmeksen kaupunki on lähestynyt maamme kärkiministereille tuon talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle laaditun kirjelmän. Torstaina maakuntaliiton johto esitteli maakunnan kärkihankettamme (Känkkäälä)  ministeri Tiilikaiselle. Lisäksi todettakoon, että Nurmeksen hankkeiden rooli ministeri Vehviläisen maakunnan työllisyyden kasvuohjelmassa viime loppuvuodelta on merkittävä, noin 350 uutta työpaikkaa tuhannen uuden työpaikan tavoitteesta. 

Känkkäälän lastausterminaalin rakentamisen varmistuminen tuli oikeaan aikaan katalysaattoriksi valtiovallan rahoituksen myönteiselle päätökselle Nurmekseen.

Mielestämme omalta osaltamme olemme tehneet kaiken taustatyön, ulkoisen rahoituksen (kiinalaisrahastot) ja infran suunnittelun sekä rakentamisen hyvin tarkasti. Emme ole ruikuttamalla kerjäämässä valtiovallalta. Teemme paljon itse voimiemme ja reurssien mukaan. Pohjatyömme puhukoon puolestaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini